Paper cutting tools

Astăzi o să vă povestesc despre ustensilele pe care le folosesc eu atunci când fac un obiect din hârtie decupată. Tehnica se numește papercutting și se pot face lucruri minunate dacă aveți suficientă răbdare. Imaginația știu că nu vă lipsește!

Tăierea hârtiei ca artă a început să fie practicată de prin secolul șase și provine din China. Este o bună tehnică de exersare și formare a îndemânării, răbdării atât pentru adulți cât și pentru copii.

În primul rând veți avea nevoie de o hârtie suficient de groasă. Eu folosesc carton mai gros de 350g sau chiar mai mult ca sa evit ruperea marginilor sau scămoșarea. Apoi veți avea nevoie de un Rotring, eu folosesc unul cu mina de 0.7 care este suficient de rezistentă dar în același timp și subțire ca să pot trasa linii fine. Ca să vă salvați de la distrugere biroul sau alte suprafețe pe care vă gândeați să tăiați, vă recomand să vă cumpărați o planșă OLFA. Există de mai multe dimensiuni. A mea este A1 și o ador pentru că este special creată pentru tăieri exacte și ușor de realizat. Este o planșă autovindecabilă și poate fi folosită atât cu cutterele normale cât și cu cele rotative. Nu, nu am fost plătită ca să le fac reclamă, dimpotrivă, am dat foarte mulți bani pe ea dar cu siguranță merită fiecare leu. Nu în ultimul rând veți avea nevoie de un cutter fin Puteți începe cu un cutter obișnuit. Eu am primit o minunăție de cutter pen cu capete ce pot fi schimbate foarte ușor, care mi-a salvat degetele de la presiunea pe care eram nevoită să o depun cu cutter-ul normal. Al meu este de la Westcott si sunt foarte mulțumită de el pentru că are un mare avantaj, este realizat din silicon ceea ce îl face să fie ușor de controlat. Am mai primit și o trusă bisturiu de mare precizie cu care pot face tăieturi milimetrice, și cu ocazia îi mulțumesc soțului meu pentru că-mi susține proiectele și implicit pasiunile.

Odată ce aveți ustensilele si materialele necesare puteți să vă apucați de desenat și apoi de decupat. Mare atenție la degete! Vă sugerez să fiți foarte atenți cu aceste obiecte în preajma copiilor, ar putea fi și ei tentați să le încerce. Pentru că fiul meu care are acum 3 ani și două luni este foarte creativ și curios îl las mereu să se implice. Cu cutter-ul nu am avut încă suficient curaj să îl las însă are trusa lui de foarfece și primește și el mereu o bucată generoasă de hârtie pentru că exercițiile de motricitate fină și în special cele de decupat sunt foarte benefice pentru copii.

Voi reveni cu idei de proiecte. Spor la treabă!

Save